اجرای طرح هدفمند کردن تحصیلات تکمیلی در چند دانشگاه کشور
خبرگزاری فارس: معاون آموزش و پژوهش و امور بینالملل وزارت ICT گفت: با آغاز بحث هدفمند کردن یارانهها، هدفمند کردن تحصیلات تکمیلی به منظور ایجاد ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت در مرکز تحقیقات ICT در دستور کار قرار گرفت که این طرح که از اول مهرماه سال آینده در چند دانشگاه به صورت پایلوت اجرا میشود.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، مهدی اخوان بهابادی امروز در یک نشست خبری گفت: یکی از مواردی که با آغاز به کار دولت دهم به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت بحث هدفمند کردن یارانهها است که این بحث را در مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات با عنوان هدفمند کردن تحصیلات تکمیلی دنبال میکنیم.
سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات فناوری اطلاعات افزود: از این پس مقرر شده تا در هنگام عقد قرارداد با شرکتهای پیمانکار مرکز از این شرکتها تعهد گرفته شود تا شرکت مربوطه به ازای نسبتی از مبلغ قرارداد خود یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی را تحت پوشش خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه وظیفه پیداکردن دانشجو با رشته تحصیلی مرتبط برعهده شرکتهای طرف قرارداد است خاطر نشان کرد: کف مبلغ ماهانه به شرکتها اعلام شده و برای اولین بار عدد تعیین شده تاحدی قابل رقابت با مبلغی است که به دانشجویان ایرانی در خارج از کشور پرداخت میشود.
اخوان تصریح کرد: طبیعی است که دانشجویان پس از چند سال کار در شرکتهای پیمانکار یا جذب شرکت میشوند و یا توان تأسیس یک شرکت جدید را کسب میکنند و از طرف دیگر مبلغی نیز به دانشگاه محل تحصیل دانشجو پرداخت میشود.
وی گفت: در حال حاضر با برخی از دانشگاهها وارد مذاکره شدهایم تا در مهرماه سال آینده این طرح به صورت پایلوت در تعدادی از دانشگاهها اجرا شود.
وی با اشاره به عدم استفاده حوزه ICT و صنعت از نخبگان کشور افزود: در حالیکه بهترین سرویسها به دانشجویان نخبه در دانشگاهها ارائه می شود اما برنامهای برای استفاده از این دانشجویان پس از پایان تحصیلات وجود ندارد و تعداد زیادی از آنها پس از پایان دوره کشور را ترک میکنند.
وی ادامه داد: در نتیجه ضرر این ضعف در حال حاضر قسمت عمده بازار چند میلیارد دلاری ICT کشور در اختیار کشورهای خارجی است، در صورتی که اگر درصدی از این بازار را در اختیار شرکتهای داخلی ICT میگذاشتیم جمعی از دانشجویان نخبه جذب شرکتهای خصوصی میشدند.
وی در توضیح دلایل خروج دانشجویان نخبه از کشور گفت: بسیاری از دانشجویان به این دلیل از کشور خارج میشوند که نمیتوانند ضمن تحصیل منبع درآمدی برای گذران زندگی داشته باشند و این در حالی است که دانشجویان در کشورهای دیگر در کنار تحصیل ماهانه مبلغی بین هزار تا 3 هزار دلار نیز دریافت میکنند که نوعی اطمینان برای دانشجو است.
معاون پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات خاطر نشان کرد: کشورهای میزبان پروژههای تحقیقاتی خود را در اختیار دانشجویان قرار میدهند و بدین وسیله با استفاده از نیروی در حال تحصیل ارزانتر نسبت به نیروی فارغالتحصیل آماده کار اهداف خود را پیش میبرند.
* شکلگیری سه محور فناوری اطلاعات، امنیت فناوری اطلاعات و فضایی در وزارت ICT
معاون پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات با اشاره به تغییر عنوان مرکز تحقیقات مرکز مخابرات به مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: با این تغییر نام، ساختار مرکز تغییر یافته و این تغییر نام بیانگر سیاستهای جدید وزارتخانه است.
وی ادامه داد: در گذشته شرکت مخابرات بسیاری از فعالیتهای وزارتخانه را در خود درگیر کرده و از توان اجرایی وزارتخانه در سایر امور میکاست که با خصوصی شدن این شرکت بدنه بزرگی از وزارت ICT جدا شده است.
سرپرست مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: با تمرکز در مقوله فناوری اطلاعات در دولت دهم سه محور اصلی، فناوری اطلاعات، امنیت فناوری اطلاعات و فضایی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال شکلگیری است که برای رسیدن به این اهداف باید تحقیقات متناسب در این زمینهها نیز انجام گیرد و تغییر ساختار مرکز تحقیقات مخابرات اولین گام در این مسیر است.
وی همچنین از تغییر جهتگیری در کمیته وام به شرکتهای فعال در حوزه فنآوری اطلاعات خبر داد و گفت: از این پس به جای این که وامها به شرکتهای فعال در زمینه اقدامات توسعهای تعلق گیرد، به شرکتهای دانش بنیان و فعال در زمینه دانش بومی و شرکتهای فعال در زمینه صادرات فنی و مهندسی تعلق خواهد گرفت.
* پیشبینی اینترنت 512 kbps در برنامه پنجم
سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات فناوری اطلاعات گفت: طبق پیشبینی برنامه پنجم عرض باند اختصاصی برای خانوارها باید روی 512 kbps بسته شود که امیدواریم به رقمی بالاتر از این عدد نیز دست یابیم که البته این بحث فعلا در حال پیگیری است و اظهار نظر رسمی پس از تصویب لایحه صورت خواهد گرفت.
وی همچنین در خصوص افتتاح انستیتو مخابرات افغانستان گفت: این انستیتو با حمایت دولت ایران و هزینهای بالغ بر 6 میلیارد تومان در هفته گذشته افتتاح شده که این اقدام به وسیله پیمانکاران ایرانی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران یکی از اعضای فعال اتحادیه بینالمللی مخابرات است گفت: یکی از تعهدات ما به عنوان اعضای فعال کمک به توسعه مخابرات در دیگر کشورهاست که افغانستان در این زمینه به ITU اعلام نیاز کرده و ITU نیز ایران را برای این کمک مناسب تشخیص داده است.
وی در خصوص بودجه سال آینده مرکز گفت: برای سال آینده 60 میلیارد تومان بودجه مصوب شده که بودجه سال 89 ازنسبت به سال 88 افزایش داشته است.
انتهای پیام/ح